17/9/10

Ten Things I Hate About You (1999)


 Όσο κι αν με την πρώτη ματιά φαίνεται σαν μια «χαζοχαρούμενη» εφηβική «αμερικανιά», αυτή η ταινία έχει περισσότερα νοήματα. Παράλληλα, είναι μια πιο φρέσκια και σύγχρονη εκδοχή του θεατρικού έργου του Shakespeare «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι». Η σύγχρονη εκδοχή της ταινίας του Gil Junger σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς προτάθηκε για πολλά βραβεία, όπως τα MTV Movie Awards, στα οποία βραβεύτηκε η νεαρή Julia Stiles, και τα Teen Choice Awards.
 Οι συγκρίσεις με το θεατρικό του William Shakespeare δεν είναι λίγες, αλλά καταλήγουν πάντα σε θετικά συμπεράσματα, αφού η μεταφορά ενός τέτοιου θεατρικού έργου σε μια ταινία, που η κεντρική της ιστορία λαμβάνει χώρα σε ένα αμερικάνικο λύκειο και όλοι οι πρωταγωνιστές είναι μαθητές, ήταν μια πολύ τολμηρή κίνηση.
 Το σύγχρονο χιούμορ και οι κωμικές καταστάσεις, καθώς και τα αστεία σκηνικά που συμβαίνουν στα σχολεία τα τελευταία χρόνια συνδυάζονται αρμονικά με το ρομαντισμό της ιστορίας του Shakespeare αλλά και τις ιδέες που ήθελε να προβάλλει για την ανωτερότητα και την εξυπνάδα των γυναικών. Η ταινία καταφέρνει να δείξει όλες τις αξίες του έργου του Shakespeare με ανάλαφρο τρόπο. Είναι πολύ πιο προσιτή από ένα θεατρικό και πολύ δροσερή. Δεν είναι μόνο τα ονόματα που είναι παρόμοια αλλά και οι ιδέες, που φυσικά προσφέρονται στο κοινό με μοντέρνο τρόπο, προβάλλοντας ταυτόχρονα την αξία και την ύπαρξη του θεάτρου, που δυστυχώς ο κόσμος τείνει να προσπερνά.

Η υπόθεση: Στο λύκειο της Padua ο νέος μαθητής Cameron James ερωτεύεται την όμορφη δημοφιλή, αλλά «ρηχή» και «απαγορευμένη» Bianca Stratford. Η Bianca έχει μια μεγαλύτερη αδερφή, την Kat, η οποία είναι δύστροπη και έχει τη φήμη της στριμμένης του σχολείου. Ο υπερπροστατευτικός πατέρας τους, βλέποντας τη ζήτηση που έχει η μικρότερη κόρη του, βάζει όρο πως η Bianca μπορεί να έχει αγόρι μόνο αν έχει και η Kat, πιστεύοντας πως η δύσκολη Kat δεν πρόκειται να βρει αγόρι εύκολα. Όταν ο Cameron μαθαίνει για αυτόν τον κανόνα, καταστρώνει σχέδιο για να κερδίσει ο ίδιος την Bianca διώχνοντας τους άλλους θαυμαστές της και δωροδοκώντας τον Patrick Verona, τον «εγκληματία» του σχολείου, που όλοι τον φοβούνται, για να κάνει την Kat να τον ερωτευτεί και να δεχτεί να βγει μαζί του.

PERISSOTERA ARTHRA MOU STO WWW.FLOWMAGAZINE.GR ------------------- LET IT FLOW!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου